Club Ghazal

Muziekeducatie (0 tot 4)

Ukkie concertjes sluiten aan bij Pi op het Koninklijk Conservatorium 

Ukkieconcerten zijn er weer vanaf 6 september elke woensdag van 10.00 tot 10.45 en van 11.00 tot 11.45 in De Nieuwe Regentes

We gaan in optocht van de lunchroom naar het Ketelhuis, waar we veel leuke liedjes zingen, muzikale spelletjes doen, muziek maken om op te dansen, te bewegen en naar te luisteren. Zingend gaan we na 3 kwartier weer samen naar buiten, waar veel ouders vaak nog even blijven hangen om te praten en wat te drinken. De kinderen spelen dan lekker tikkertje of kleuren aan tafel.
We raden aan van te voren te reserveren. 

In de lessen horen de kinderen veel verschillende soorten muziek. Alle toonsoorten, maatsoorten, ritmen, stijlen en kleuren komen voorbij. We zingen veel, vaak eenvoudige kinderliedjes, samen met de ouders maken we deze meerstemmig. De kinderen leren muziekinstrumenten kennen en bespelen (eenvoudige slagwerkinstrumenten). We bewegen op muziek, zodat er een puls en maatgevoel ontwikkeld wordt. We prikkelen de fantasie en doen taalgerelateerde muziekspelletjes, om de taalontwikkeling extra te stimuleren. Het belangrijkste is echter 'plezier beleven aan samen musiceren.'  We zijn ook in theater Dakota op vrijdagen. 2/9 zijn we er met de open dag! 

Verder spelen we op 15/9 - 13/10 - 17/11
De serie wordt goed bezocht! Reservering is aan te raden!

We spelen in het Diamanttheater in Bezuidenhout  op donderdagen (locatie 't Kleine Loo)

14/9 - 28/9
12/10 - 26/10
9/11 - 23/11
7/12 - 21/12


We geven wekelijks muzieklessen in Curious Kids en Milk &Cookies in Den Haag! Twee fantastische creches in Den Haag. 

Er komen ook weer nieuwe zondagen in BLOOM!Muziek in de crèche/ voorschool: 

Kinderen in de crèche leeftijd vinden muziek fantastisch. Voor de kleintjes hebben we een programma met gebarentaal, instrumentale muziek op cd's en live, ritmische en melodische patronen, liedjes met beweging en kriebelspelletjes en babytaalliedjes. Er is veel speelgoed met geluid waarbij ze kunnen ontdekken en we doen spelletjes die hun reactievermogen en motoriek ontwikkelen.

Voor de grote kinderen die al kunnen staan en lopen hebben we dans, spel en muziekprogramma's die aansluiten bij de ontwikkeling van het kind. Ze zijn met muziek bezig, maar leren ondertussen nieuwe woorden, verhalen en breiden hun fysieke mogelijkheden uit. We werken met instrumenten van TuttiTimbri, instrumenten die gemaakt zijn voor kinderen met de doelstelling om ze te laten ontdekken. Wij geven ook advies, aan crèche-leiding en pedagogisch medewerkers, over het implementeren van een actief muziekprogramma binnen instellingen. We begeleiden, maken liedmappen en vinden antwoorden op gerichte vragen.

Baby cursus:
In onze cursus voor baby's, van zwangerschap tot het eerste jaar, krijgt u alle informatie en handvatten om uw kinderen een leuke, muzikale start te geven. Het belangrijkste is om de ouder/verzorger - kind-band te versterken. Dit doen we door muziekspelletjes te ontwikkelen die uitgaan van de principes van Infant Directed Speech. U leert veel over hoe het gehoor zich ontwikkelt bij het ongeboren kind, waar ze naar luisteren, wat ze fijn vinden en hoe u leuke spelletjes met ze kunt doen. Verder geven we informatie over het muziekkeuzeaanbod bij u in de buurt, voor jonge kinderen.